Tilbage til analyseoversigten

Ældre drikker mest morgenkaffe

2. juni 2016
Jo højere alder, desto mere kaffe drikker vi. Danskerne drikker mest morgenkaffe i weekenden, og den mest populære kaffe er stadig filterkaffen.

Mest morgenkaffe i region sjælland og øerne

Morgenkaffe er mest udbredt i region Sjælland og øerne. 7% flere sjællændere end landsgennemsnittet drikker kaffe til morgenmaden. Københavnerne og dem, der bor i byerne lige nord for København er de mindst kaffedrikkende danskere i morgentimerne. I Jylland tager sønderjyderne prisen for de mest morgenkaffedrikkende. Gennemsnitligt drikker 44% af danskerne morgenkaffe på en helt almindelig dag.

Tallene i grafen er indekserede og viser, at de drikker 7% mere morgenkaffe i region Sjælland og øerne, mens københavnerne drikker 10% mindre kaffe end den gennemsnitlige dansker.

Mere kaffe med alderen og i weekenden

Ældre drikker væsentlig mere morgenkaffe end unge. Tre ud af fem (64%) af de 55-74-årige drikker kaffe til morgenmaden på en gennemsnitlig dag. Kun 20% i alderen 15-34 år gør det samme. Dermed er morgenkaffe mere end tre gange så udbredt blandt ældre som blandt unge. Lørdag og søndag drikker 47% af danskerne morgenkaffe mod cirka 43% på hverdage.

Mest filterkaffe i morgentimerne

40% af dem, der drikker kaffe om morgenen, tyr til filterkaffe, mens 17% kaster sig over den frysetørrede Instant. Mere beskedne 4% bruger en espressokande, mens 6% foretrækker kapsler.

Filterkaffen er fortsat den mest populære morgenkaffe, mens én ud af 25 drikker espresso.

  • Vidste du, at:

    Ristede kaffebønner indeholder en stor mængde plantefenoler, der er en slags antioxidanter. Antioxidanter kan blandt andet være med til at forebygge kræft. Men alt med måde, naturligvis. For meget koffein gør os irritable, rastløse og anspændte og giver hjerteuro og søvnforstyrrelser.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1 mio. måltider. Resultater om kaffekvaliteter stammer fra Coop Analyses udgivelse "Danskernes Madvaner 2016", som du kan læse her.

Lars Aarup

Analysechef
30919266