Rødvin er en klar favorit til aftensmaden. Særligt blandt mænd, som også fører på indtag af øl.
På en gennemsnitlig dag drikker 11,2% mænd i Danmark rødvin til aftensmaden. Det samme gør 9,7% kvinder. Dermed drikker mænd 15% mere rødvin til aftensmaden end kvinder. Kvinder er til gengæld mere begejstrede for hvidvin end mænd. 3,1% kvinder drikker hvidvin til aftensmaden på en almindelig dag, mens 2,4% mænd gør det samme.
Størst forskel er der på mænd og kvinders glæde ved øl. Mens 7,3% kvinder får en øl i løbet af en gennemsnitlig dag, gælder det samme for 18,3% mænd. Dermed drikker mænd to en halv gang oftere øl end kvinder.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.