Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Asparges: Frisk har overhalet konserves

På en gennemsnitlig dag spiser knap to ud af 100 danskere asparges til aftensmad. Siden 2011 har den friske asparges været mere populær end konserves.

Kvinder er mere til asparges end mænd

To ud af 100 spiser asparges til aftensmad på en helt almindelig dag i Danmark. Det viser et kig i Coops Mad-O-meter. Undersøgelsen viser også, at kvinder spiser 50% flere asparges end mænd og at sandsynligheden for, at man får serveret asparges til middag, er størst i Nordsjælland og på Fyn, mens lørdag er den dag på ugen, hvor flest spiser den fine grøntsag.

Frisk mere populær end konserves

Salgstal fra Coops butikker afslører, at mens konservesasparges på glas og dåse har været mest populær i årene frem mod 2011, har salget af den friske asparges nu overhalet. 

Salget af konserves og ferske asparges

Grafen viser salget af asparges i Coops butikker (Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma), hvor Index 100 er salget af konservesasparges i 2001.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år. Salgsdata stammer fra Coops butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma.