Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Sushi (stadig) mest et københavnerfænomen

Københavnerne spiser fire gange så meget sushi som nordjyderne. Og så er de unge mere til sushi end de ældre.

Fire gange mere sushi i København end i Nordjylland

Sushi er fortsat et københavnerfænomen. Mens københavnerne spiser mere end dobbelt så meget sushi som den gennemsnitlige dansker, ligger Jylland, Fyn og region Sjælland og øerne markant under. En københavner spiser fire gange så ofte sushi som en nordjyde. Men selvom sushi foreløbig hovedsageligt bliver spist i og lige uden for København, så er sushi som aftensmad i vækst over hele Danmark og breder sig særligt i Jylland. På en gennemsnitlig dag spiser cirka én ud af 200 danskere (0,5%) sushi til aftensmad.

Sushi i regionerne

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Fire gange mere sushi blandt de 15-34-årige

Der er ingen tvivl om, at sushi har slået mest igennem blandt de unge. Faktisk spiser de 15-34-årige en halv gang mere sushi end de 35-54-årige og ikke mindre end fire gange så meget som dem, der har rundet 55 år. Undersøgelsen viser også, at sushi stiger i popularitet sidst på ugen kulminerende lørdag, hvor dobbelt så mange (0,8%) som mandag og tirsdag (0,4%) vælger at sætte tænderne i en nigiri.

Sushi og alder

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.