Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Sushi (stadig) mest et københavnerfænomen

Københavnerne spiser næsten seks gange så meget sushi som vestjyderne og de unge er mere til sushi end de ældre.

Seks gange mere sushi i København end i Vestjylland

Sushi er fortsat et københavner-fænomen. Mens københavnerne spiser næsten halvanden gang så meget sushi som den gennemsnitlige dansker, ligger Jylland, Fyn og region Sjælland og øerne markant under. En københavner spiser næsten seks gange så ofte sushi som en vestjyde. Men selvom sushi foreløbig hovedsageligt bliver spist i og lige uden for København, så er sushi som aftensmad i vækst over hele Danmark og breder sig særligt i Jylland. På en gennemsnitlig dag spiser cirka én ud af 200 danskere sushi (0,5%).

Sushi i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at københavnerne spiser 128% mere sushi end den gennemsnitlige dansker, mens en vestjyde spiser 53% mindre end det danske gennemsnit.

Fire gange mere sushi blandt de unge

Der er ingen tvivl om, at sushi har slået mest igennem blandt de unge. Faktisk spiser de 15-34-årige en halv gang mere sushi end de 35-54-årige og ikke mindre end fire gange så meget som dem, der har rundet 55 år. Undersøgelsen viser også, at kvinder markant oftere end mænd spiser sushi og at det er mad, der egner sig særlig godt til fredag og lørdag, hvor dobbelt så mange sætter tænderne i en Nigiri.

Sushi og alder

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.