Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Grisen er også gæstemad

Danskerne er glade for gris – også som gæstemad og særligt i de mindre byer. Generelt er der enighed om, at fars er en god spise.

Gris til gæster

Mere end hver fjerde dansker (26%) serverede en hovedret med svin, sidst de havde middagsgæster. Det gør grisen til den næstmest serverede type kød kun overgået af okse/kalvekødet, som to ud af fem (39%) serverede for det seneste hold gæster.

Sidst du/I havde gæster til middag, hvilke af følgende ingredienser indgik da i hovedretten?

Respondenterne har kunnet svare flere typer kød, derfor summerer besvarelserne til mere end 100.

Geografi og gris til gæster

Undersøgelsen peger på, at gris til middagsgæster er mere populært i de mindre byer. I storbyer med 100.000 indbyggere eller flere svarer 15%, at der indgik svin i middagen, sidst de havde gæster. Det samme gælder for mere end hver tredje i byer med færre end 50.000 indbyggere. I København serverede 12% gris, sidst de havde gæster. Det samme gjorde mere end to ud af fem af vestjyderne (42%) og cirka hver tredje på Fyn, i Sydjylland og Nordjylland.

Gris som gæstemad fordelt på bystørrelse

Grisen skal hakkes

Hver fjerde (25%) svarer, at der var tale om fars, sidst de spiste svinekød. Dernæst kommer mørbrad, flæskesteg, koteletter og pølser. Mindst populær er indmad som hjerte og lever.

Sidst du spiste svin, hvilken type svinekød var det da?

Om undersøgelsen

1.003 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 43, 2010. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.