Tilbage til analyseoversigten

Asparges: Friske overhaler konserves

27. april 2016
På en gennemsnitlig dag spiser knap to ud af 100 danskere asparges til aftensmad. Siden 2011 har den friske asparges været mere populær end konserves.

Kvinder er mere til asparges end mænd

To ud af 100 spiser asparges til aftensmad på en helt almindelig dag i Danmark. Det viser et kig i Coops Mad-O-meter. Undersøgelsen viser også, at kvinder spiser 50% flere asparges end mænd og at sandsynligheden for, at man får serveret asparges til middag, er størst i Nordsjælland og på Fyn, mens lørdag er den dag på ugen, hvor flest spiser den fine grøntsag.

Frisk mere populær end konserves

Salgstal fra Coops butikker afslører, at mens konservesasparges på glas eller dåse har været mest populær i årene frem mod 2011, har salget af den friske asparges nu overhalet. Grafen til højre viser salget af asparges i Coops butikker (Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma), hvor Index 100 er salget af konservesasparges i 2001.
  • Vidste du, at:

    Asparges kan være grønne eller hvide. En asparges, der vokser frit over jorden, bliver grøn. En asparges, der bliver dækket af jord, bliver hvid, fordi den vokser i mørke.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som pt. indeholder mere end 1 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år. Salgsdata stammer fra Coops butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma.

Lars Aarup

Analysechef
30919266