Tilbage til analyseoversigten

Bacon skal se godt ud

2. april 2013
9 ud af 10 danskere spiser bacon, og udseendet er vigtigst, når vi vælger bacon. Bacon kan bruges til at gøre andre retter mere velsmagende, især æggekage, mener danskerne. Mange ville spise mere bacon, hvis det var sundere. Det er de unge, der spiser mest bacon.

Bacon er en klassiker

I løbet af det seneste år har mere end 9 ud af 10 danskere brændende kærlighed, pølser i svøb eller en helt tredje ret med bacon.

”Har du inden for det seneste år spist mad med bacon? Her tænkes på bacon i alle former, såsom stegt bacon, pølser i svøb, bacon i brændende kærlighed, bacon til brunch osv.” Mere end 9 ud af 10 svarer ”ja”.

Yngre spiser mest bacon

Det er især de yngre, der spiser bacon, faktisk spiser gruppen af danskere i alderen 15-34 år 20 pct. mere bacon end gennemsnittet. De ældste i alderen 55-74 år spiser mindst, cirka 30 pct. under gennemsnittet.

Det er især de yngre, der spiser bacon, ovenstående viser forskelle i forbrug i indekserede tal.

Bacon skal tage sig godt ud

Adspurgt om, hvilket kriterium danskerne ligger mest vægt på, er udseendet vigtigere end prisen. 4 ud af 10 af de danskere, der spiser bacon, lægger mest vægt på udseendet, når de køber bacon. Kriterie nummer 2 er baconets pris, og den 3. vigtigste faktor er oprindelseslandet.

”Hvilke kriterier lægger du mest vægt på, når du køber bacon? ” 4 ud af 10 af baconspiserne mener, at udseendet er vigtigst.

Bacon booster anden mad

Når der serveres æggekage, bliver den bedre, hvis der serveres bacon til. Æggekagen kommer nemlig ind på en klar 1. plads, når danskerne bliver spurgt om hvilke typer mad, som smager bedre, hvis de serveres med bacon til. 2. og 3.-pladsen indtages af en leverpostejsmad og en omgang brunch.

”Hvilke af følgende typer mad smager bedre, hvis de serveres med bacon?” 7 ud af 10 af de baconspisende danskere, svarer æggekage.

Ønskes: Sundere bacon

Den mest udbredte grund til, at danskerne holder igen med at spise mere bacon, er hensynet til sundhed. Hvis bacon var sundere, ville halvdelen af de baconspisende danskere indtage mere bacon.

”Hvad kunne få dig til at spise mere bacon?” Ud af de danskere, der spiser bacon, ville 50 pct. spise mere bacon, hvis det var sundt.

Mest bacon vest for Storebælt

Der er en tendens til at danskere vest for Storebælt spiser mere bacon til aftensmad end deres landsfæller øst for samme farvand. Fynboerne er dem, der har oftest har bacon på aftenbordet, deres forbrug ligger cirka 10 pct. over landsgennemsnittet, når man måler på, hvad danskerne spiser på en tilfældig af i løbet af året.

Fynboerne spiser cirka 10 pct. mere bacon end landsgennemsnittet (indekserede tal).

Svag stigning i forbrug af bacon

Danskernes brug af bacon er i en ganske svagt stigende tendens, når man måler på forbruget til aftensmad på tilfældige aftener. Til højre ses udviklingen over en periode på 4 år.
  • Vidste du, at:

    Et råt stykke bacon indeholder typisk 4 g fedt, efter det er blevet stegt indeholder det 2 g fedt. Kilde: Landbrug & Fødevarer

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Surveydata kommer fra en undersøgelse med 1038 respondenter gennemført i uge 11, 2013. Undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år. Oplysninger om forbrug af bacon fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 900.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.