Tilbage til analyseoversigten

Bacon til søndagsmorgenmaden

15. juni 2016
Der bliver spist mest bacon til morgenmaden i Københavnsområdet. Det er særligt mænd, der sætter pris på det salte kød i morgentimerne. Og så er det en udpræget weekendspise.

Mest bacon nord for København

Nord for København ryger der 44% mere bacon på morgenbordet end gennemsnitligt i Danmark. Mindst begejstrede for det sprødstegte grisekød er de tilsyneladende i Vestjylland, hvor de får 25% mindre bacon. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 90 bacon til morgenmad.

Tallene er indekserede og viser, at der nord for København bliver spist 44% mere bacon til morgenmad i forhold til landsgennemsnittet. I Vestjylland ligger forbruget 25% under landsgennemsnittet.

Mænd og unge får mere bacon

For hver gang tre kvinder spiser bacon til morgenmad, gør fire mænd det samme. Undersøgelsen viser også, at de unge har mere fidus til bacon i morgentimerne end særligt de 55-74-årige.

For hver gang to på 55 år eller derover spiser bacon til morgenmad, gør tre i alderen 15-34 år det samme.

Mest bacon søndag

Næsten fire gange så mange spiser bacon søndag som mandag og tirsdag, hvor forbruget er lavest. Bacon på ugedage ligner til forveksling forbruget af æg til morgenmad bort set fra at flere spiser æg end bacon.

Næsten fire gange så meget bacon ryger der på tallerknerne søndag morgen i forhold til mandag og tirsdag. Cirka én ud af 45 spiser bacon til morgenmaden søndag.

  • Vidste du, at:

    Der er umamismag i bacon. Umami er en grundsmag ligesom surt, salt, sødt og bittert.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266