Tilbage til analyseoversigten

Boller i karry er bedst på hverdage

22. september 2011
Der bliver oftere serveret boller i karry i Vestjylland end i København. Børnefamilier er store fans af retten, som smager godt året rundt, men oftest er på menuen en hverdagsaften.

Boller i karry – især i vest

Vestjyderne spiser næsten dobbelt så mange boller i karry som københavnerne
Boller i karry er en ret, der særligt falder i vestjydernes smag. I hver fald spiser de 33 pct. flere boller i karry end den gennemsnitlige dansker. I København bliver der sat færre portioner boller i karry til livs, for københavnerne spiser 22 pct. færre boller i karry end den gennemsnitlige dansker. Dermed spiser vestjyderne næsten dobbelt så mange boller i karry som københavnerne. På en gennemsnitlig dag spiser cirka én pct. af danskerne boller i karry.
Boller i karrys danmarkskort

Boller i karry er hverdagsmad

Dobbelt så mange boller i karry onsdag
Der er boller i karry på dobbelt så mange tallerkner en onsdag aften som på en lørdag, og generelt synes danskerne, at boller i karry egner sig bedst til aftensmad på en mandag, tirsdag eller onsdag.

Der bliver spist dobbelt så mange boller i karry på en onsdag som på en lørdag.

Boller i karry året rundt

Boller i karry har ingen sæson
Vi spiser boller i karry året rundt, dog er der en tendens til, at vi spiser det lidt mere om vinteren end i forårs- og sommermånederne. Noget kunne også tyde på, at vi spiser boller i karry lidt sjældnere i dag end tidligere. I hvert fald er kurven over boller i karry til aftensmad lidt aftagende fra januar 2009 til efteråret 2010.

Børn i huset betyder mere boller i karry

Børnefamilier spiser dobbelt så mange boller i karry
Der kommer tilsyneladende oftere boller i karry på middagstallerkenen, hvis der bor børn i husstanden. I hvert fald spiser par med hjemmeboende børn dobbelt så ofte boller i karry som par uden hjemmeboende børn.

Appellerer både til mænd og kvinder, gamle som unge

Boller i karry deler hverken køn eller aldersgrupper
Boller i karry er en ret, der falder i både mænds og kvinders smag, ligesom man med en vis sandsynlighed kan servere den for teenageren såvel som for bedstemor. Der er nemlig ingen særlig forskel i indtaget.
  • Vidste du, at:

    Karry er et gult krydret blandingskrydderi. Den gule farve stammer fra gurkemeje. Yderligere krydderier i blandingen kan være bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, laurbærblade, allehånde, safran, kardemomme, kanel, koriander, nellike, anis, sort peber, hvid peber, ingefær, hvidløg og sennep (kilde: wikipedia.org).

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 450.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.