Tilbage til analyseoversigten

Cornflakes hitter hos vestjyder og unge

1. november 2013
Cornflakes til morgenmad er især populært i Vestjylland, hvor befolkningen markant oftere end resten af befolkningen har de sprøde flager på morgenbordet. Derudover spises cornflakes også i meget høj grad af yngre danskere. Endelig spises de fladtrykte majs i næsten lige høj grad uanset husstandsindkomst.

Vestjyder vilde med cornflakes om morgenen

Den største begejstring for cornflakes i Danmark findes uden tvivl i Vestjylland. Her spiser 1 ud af 19 på en vilkårlig dag cornflakes til morgenmad, hvilket svarer til, at de spiser 29 pct. oftere cornflakes til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Befolkningen på Nordsjælland er dem, der spiser mindst cornflakes til morgenmad.

Københavnerne spiser cornflakes en gennemsnitlig dansker, tallene er indekseret.

Rigere husstande spiser (lidt) mere cornflakes

Der bliver spist næsten lige meget cornflakes i de danske familier på tværs af indkomstniveauer. Dog er der en lille tendens til, at jo rigere en husstand er, des oftere er der cornflakes på morgenbordet.

Folk med høj hustandsindkomst spiser blot seks procent oftere cornflakes til morgenmad end folk med en lav.

Unge spiser dobbelt så meget cornflakes

En tallerken fyldt med cornflakes er især populært blandt de yngre danskere i alderen 15-34 år. På en vilkårlig ugedag indtager 1 ud af hver 18. person i denne aldersgruppe en sådan portion (5,5 pct.). Det er næsten dobbelt så ofte, som gruppen af ældre danskere i alderen 55-74 år (3 pct.).
  • Vidste du, at:

    Saltniveuet i cornflakes er relativt højt, der er 1,3 gram salt per 100 gram. Erstat evt. cornflakes med havregryn, hvis du vil spare på saltet.
    http://samvirke.dk/billedgallerier/gallerier/vaerste-saltsyndere.html

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som pt indeholder mere end 900.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266