Tilbage til analyseoversigten

Danske køkkener bugner af udstyr

23. juni 2011
Håndmikseren og mikrobølgeovnen er det mest almindelige køkkenudstyr i danske hjem – valgt ud fra en liste med 40 muligheder. Seks ud af 10 husstande har mellem otte og 16 af redskaberne. Røremaskinen står øverst på flest deltageres ønskeseddel til køkkengrej – til gengæld opnår vaffeljernet den tvivlsomme ære af at være det mest overflødige apparat i køkkenet.

Håndmikseren sejrer

De mest udbredte køkkenredskaber…
Ni ud af 10 danske hjem har en håndmikser, tæt fulgt af mikrobølgeovnen (79 pct.) og blenderen (78 pct.). Kun to pct. af husstandene har derimod et fadølsanlæg stående.

Oluf – ’a ønsker mig en foodprocessor

Foodprocessoren topper ønskesedlen
Gertrud Sand fra ’The Julekalender’ har åndsfæller over hele landet. Både hos mænd og kvinder står foodprocessoren således øverst på ønskesedlen til køkkenudstyr - efterfulgt af knive hos mænd og en blender hos kvinderne. Blenderens høje placering kan virke paradoksal i betragtning af, at den også ligger nummer to på listen over de mest ubenyttede hjælpemidler i køkkenet – kun overgået af vaffeljernet. Den mest almindelige undskyldning for ikke at bruge udstyret er i øvrigt, at det er for besværligt at gøre rent.

Højere indkomst = mere udstyr

Højere indkomst betyder mere udstyr
Mængden af køkkenudstyr vokser med husstandens indkomst. Således har 28 pct. af husstandene med en indkomst over 700.000 kroner flere end 16 af de 40 listede hjælpemidler. Det gælder kun for syv pct. af husstandene med en indkomst under 400.000 kroner.
  • Vidste du, at:

    Der ret beset er forskel på en røremaskine og en foodprocessor – sidstnævnte kan ofte også snitte, rive og hakke. I dagligdags sprog blandes de to maskiner dog ofte sammen.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    1.895 respondenter deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 13-14, 2010. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi, og undersøgelsen kan betragtes som repræsentativ for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.