Tilbage til analyseoversigten

Danskerne solbader i direkte sol

21. juli 2012
Danskerne mener selv, at de i løbet af de seneste tre år er blevet mere opmærksomme på at bruge solcreme. Men vi lægger os stadig til rette og steger i solen i timevis.

Øget opmærksomhed om vigtigheden af solcreme

Hvis man spørger danskerne selv, mener de, at de er blevet mere opmærksomme på at bruge solcreme end for tre år siden. Det svarer hele 73 pct.

"Er du blevet mere opmærksom på vigtigheden af at bruge solcreme de seneste tre år?" Mange danskerne mener, at de er blevet mere opmærksomme på solcreme.

Danskerne steger i solen i timevis

Det anbefales, at man aldrig ligger og solbader i direkte sollys og især ikke i de kritiske timer mellem 12 og 15, når solen er kraftigst. Men det gør to ud af tre danskere. Næsten hver fjerde gør det i stor stil og bruger mere end 10 dage på en gennemsnitlig sommer på at ligge og stege i direkte sollys flere timer i træk. Det er især de unge, der tilbringer mange timer på langs i solen.

"Hvor mange dage på en gennemsnitlig sommer solbader du flere timer i træk i direkte sol (både med eller uden solcreme)?"

Kvinder og unge er mest flittige med solcremen

64 pct. af danskerne har brugt solcreme i det første halvår af 2012 pr. uge 25. Kvinderne har været mest flittige med at smøre kroppen ind i det første halvår af 2012. Hele 74 pct. af kvinderne har nemlig allerede haft solcremen i brug, mens det samme kun gælder for 54 pct. af mændene.

"Har du i løbet af det første halvår af 2012 brugt solcreme?"

  • Vidste du, at:

    Solens usynlige stråler kendes som ultraviolet-A (UVA) og ultraviolet–B (UVB). UVB-stråler er grunden til, at man bliver solskoldet, mens UVA-stråler ælder huden. Læs mere på Samvirke.dk.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen omfatter 1003 respondenter. Den er gennemført i uge 25, 2012. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi. Undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.