Tilbage til analyseoversigten

Flest bagels til frokost i København

16. juni 2016
Bagels er størst i hovedstaden og spises markant mere af de unge under 35. Og så betyder lav indkomst flere bagels.

Bagels i København

Københavnerne spiser halvanden gang så mange bagelse til frokost som den gennemsnitlige dansker og næsten fem gange så mange som fynboerne, der spiser færrest. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 500 bagels til frokost.

Bagels taler tilsyneladende mere til København og omegn.Tallene er indekserede og viser, at københavnerne spiser 153% flere bagelse end landsgennemsnittet.

Bagels til de unge

På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 250 under 35 år bagels til frokost. Det samme gælder for én ud af 1.000 i alderen 35-54 år. Undersøgelsen viser også, at det særligt er dem med uddannelse men lav indkomst, der spiser bagels til frokost. Noget tyder på, at bagels er udpræget studiemad.

Det er markant mere populært blandt de unge at snuppe en bagel til frokost.

  • Vidste du, at:

    En bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk, men er ivirkeligheden traditionelt polsk. Den minder (i form) meget om en donut, bortset fra at en bagel i nyere tid er beregnet til at skære op og putte pålæg i (kilde: da.wikipedia.org)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266