Tilbage til analyseoversigten

Flest kammuslinger i og nord for København

10. juni 2016
Der bliver spist markant flere kammuslinger på Sjælland end på Fyn og i Jylland. Og så spiser vi særligt muslingerne på lørdage.

Flest kammuslinger på Sjælland

De spiser næsten dobbelt så ofte kammuslinger i og nord for København som landsgennemsnittet. Mest sjældent er det med kammuslinger til aftensmad i Nord- og Vestjylland. Generelt er spisen mere udbredt på Sjælland end på Fyn og i Jylland. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 1.000 danskere kammusling til aftensmad.

Tallene er indekserede og viser, at de i København og byerne nord for spiser mere en 90% flere kammuslinger end den gennemsnitlige dansker.

Kammuslinger på lørdage

Der bliver spist dobbelt så mange kammuslinger lørdag aften som alle andre dage. På en gennemsnitlig lørdag sætter én ud af 500 tænderne i en kammusling. Undersøgelsen viser også, at dem med en lang uddannelse dobbelt så ofte som dem med en kort eller mellemlang uddannelse får kammuslinger til aftensmad.

Der bliver spist dobbelt så mange kammuslinger lørdag som alle andre dage.

  • Vidste du, at:

    Kammuslinger skal minimum være 10 centimeter, når de bliver fanget (kilde: madpyramiden.dk)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266