Tilbage til analyseoversigten

Flest popcorn i hovedstaden

12. oktober 2011
Der bliver spist flest popcorn i København, kvinder er mere til de poppede majs end mænd. Og så vil vi hellere have popcorn fra mikrobølgeovnen end fra posen.

Flest popcorn i hovedstaden

Der er markant flere i København end i region Øvrige Sjælland og Sydjylland, der spiser popcorn. Faktisk spiser københavnerne 50 procent flere popcorn. Det samlede forbrug af popcorn har over de seneste år ligget stabilt. 1,2 pct. af danskerne popcorn på en gennemsnitlig dag.
Popcornens danmarkskort

Kvinde-snack

Popcorn appellerer tilsyneladende mere til kvinder end til mænd. I hvert fald spiser en halv gang flere kvinder (1,5 pct.) end mænd (1 pct.) popcorn på en gennemsnitlig dag.

Kvinder spiser flere popcorn end mænd

De unge spiser flest poppede majs

Der er markant flere unge i alderen 15-34 år end ældre, der spiser popcorn. Faktisk spiser de unge næsten ti gange så ofte popcorn som de ældre og en halv gang oftere end de 35-54-årige.

De 15-34-årige spiser næsten ti gange så mange popcorn som de ældre over 55 år.

Korn i weekenden

Popcorn hører for de fleste til i weekenden (ca. 1,6 pct.), hvor forbruget er omtrent dobbelt så højt som mandag til torsdag (0,8 pct.).

Vi spiser omtrent dobbelt så mange popcorn fredag, lørdag og søndag som mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

Popcorn og indkomst

Der er en tendens til, at der bliver spist flere popcorn blandt dem med lav indkomst end blandt dem med mellem og høj indkomst. Dem med lav indkomst spiser cirka 25 pct. flere popcorn end de øvrige grupper.

Der er en tendens til, at de lavtlønnede spiser lidt flere popcorn end dem med mellem og høj indkomst.

Færdiglavede popcorn taber til mikrobølgerne

Salgstal fra Coops butikker viser, at forbruget af mikrobølge-popcorn er cirka fem gange større end færdigpoppede popcorn og at der er en tendens til, at flere skifter fra de færdigpoppede til mikrobølge-popcorn.
  • Vidste du, at:

    Popcorn er en type majs, som popper og eksploderer når de bliver opvarmet i madolie, i mikrobølgeovn eller ved hjælp af varm luft. Popcorn blev først lavet af indianerne i Amerika for mere end tusind år siden (wikipedia.org).

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 450.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.