Tilbage til analyseoversigten

Flest stjerneskud i Nordjylland

13. juni 2016
Ingen når nordjyderne, når det gælder stjerneskud til aftensmad. For hver gang én københavner får et stjerneskud til aftensmad, gør ti nordjyder det samme.

Nordjyderne har danmarksrekord i stjerneskud

I Nordjylland spiser de næsten ti gange så mange stjerneskud, som de gør i København. Sammenlignet med landsgennemsnittet spiser nordjyderne knap tre gange flere. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 1.000 danskere stjerneskud til aftensmad.

Tallene er indekserede og viser, at nordjyderne spiser næsten tre gange så mange stjerneskud som den gennemsnitlige dansker. Færrest stjerneskud spiser de i og udenfor København.

  • Vidste du, at:

    Stjerneskud er et smørrebrød med stegt og kogt rødspættefilet på franskbrød garneret med f.eks. kaviar, rejer og citron.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266