Tilbage til analyseoversigten

Hver tiende dansker deltager i fællesspisning

26. september 2013
En ud af ti deltager i fast fællesspisning. De resterende har enten ikke lyst til det, synes det er for tidskrævende eller synes, at det er svært at samle folk til det fælles måltid.

En uf af ti deltager fast i fællesspisning

Langt de fleste danskere deltager ikke fast i fællesspisning i f.eks. en madklub, i fælleshus, i kollektiv, med mødregruppen eller lignende. Det gør 11 procent til gengæld.

Flest skiftes til at stå for madlavningen

Blandt dem, der deltager i fællesspisning, er det mest udbredt, at deltagerne sørger for mad på skift. Det svarer 46 procent. Én ud af tre (37 procent) betaler det samme beløb til en fælles kasse.

Fællesspisning er for tidskrævende

Tre ud af fire (74 procent) af danskerne forventer hverken at deltage mere eller mindre i fællesspisning om et år. Blandt dem, der forventer at deres deltagelse er uændret eller mindre, svarer én ud af fem (20 procent) at det skyldes besværet med at få aftalerne i stand med mange mennesker. 40 procent svarer, at der er en anden grund til, at de ikke deltager i fællesspisning, og det skyldes i langt de fleste tilfælde, at de ikke har lyst eller ikke er interesserede i at deltage i fællesspisning. Flere skriver dog også, at de ikke rigtig har muligheden.
  • Vidste du, at:

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen er gennemført i uge 35, 2013, og omfatter 1.000 respondenter. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi og undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266