Tilbage til analyseoversigten

Julemiddagen skal være, som vi kender den

6. december 2016
Mere end otte ud af ti foretrækker den traditionelle julemiddag frem for en med et moderne twist. Og så skal der rødvin og ganske meget portvin i glassene juleaften.

Julemiddag lige efter bogen

85% af danskerne vælger den julemenu, der består af and og flæskesteg med brunede og hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, brun sauce og risalamande. Kun 15% vælger menuen med kammuslinger med grønkål og pancetta, and á la orange med appelsinbrunede kartofler, rødkålssalat med nødder og citrus og ostekage. Københavnerne adskiller sig lidt fra resten af landet. Her vælger 28% alternativet til den traditionelle julemenu.

Rødvin til julemiddagen

Tre ud af fire danskere (74%) drikker alkohol juleaften. Blandt dem drikker 83% rødvin, én ud af tre drikker portvin mens én ud af fem drikker almindelig øl eller specialøl. De fleste drikker ikke mere, end at de kan køre bilen hjem, mens én ud af fire bliver lettere berusede.

Risengrød i juledagene

Den største risengrødsdag i juledagene er lillejuleaften den 23. december, hvor mere end hver fjerde dansker spiser risengrød. Otte procent serverer risengrød juleaften. Hver anden spiser ikke risengrød i juledagene.

Lillejuleaften er den største risengrødsdag i juleferien.

  • Vidste du, at:

    78% får and til middag juleaften. 67% får flæskesteg.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen er gennemført i uge 45/46 2016. Resultaterne er vægtet på køn, alder og geografi og er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266