Tilbage til analyseoversigten

Koldskålen følger temperaturen

23. maj 2012
Appetitten på koldskål begynder i maj, eksploderer i juni og juli for derefter at falde brat. Den kolde ret med kernemælk er især populær blandt børnefamilier.

Nok af koldskål i august

Hvert år i maj stryger danskernes lyst til koldskål i vejret og topper efterfølgende i juni og juli, hvor der på en vilkårlig aften er koldskål på bordet hos to ud af 100 danskere. I august lader det dog til, at danskerne har drukket sig mætte i smagen af kærnemælk og vanilje. For selvom efterårsmånederne byder på temperaturer på højde med maj, juni og juli, så dratter lysten til koldskål hvert år i august nedad med mindst 50 procent. Grafen viser, hvor hyppigt der er koldskål til aftensmad på en helt almindelig aften hos en vilkårlig dansker sammen med temperatursvingningerne hen over året.

Koldskål et hit hos børnefamilier

Koldskål er især populært blandt børnefamilier. For i hver husstand med et medlem under myndighedsalderen er der koldskål på tallerknen 50 pct. oftere end i en gennemsnitlig husstand på en almindelig aften i årets løb.

Set over et helt år spiser 3 ud af 500 danskerne i hustande med personer under 18 år på en helt almindelige dag koldskål til aftensmad. For hustande uden personer under 18 år er tallet blot 2 ud af 500.

Kvinderne kan bedst lide koldskål

Danmarks kvinder er lidt mere til koldskål end landets mænd. Hver gang koldskål er på menuen på en helt almindelig aften hos fem mænd, bliver den samme ret indtaget af seks kvinder.

Koldskål topper først på ugen

Danskerne drikker markant mere koldskål om tirsdagen og onsdagen, end de gør fra fredag til søndag. Disse dage indtages kernemælksdrikken cirka 50 pct. oftere end i weekenddagene.

Diagrammet viser forbruget af koldskål hen over ugen (indekseret). Om tirsdagen er det over en fjerdedel højere end ugegennemsnittet, og om lørdagen er det over en fjerdedel mindre.

  • Vidste du, at:

  • Fakta og yderligere oplysninger

Lars Aarup

Analysechef
30919266