Tilbage til analyseoversigten

Kvinder passer bedst på fødderne

22. juni 2011
Kvinder går markant mere op i deres fødder end mænd. De går oftere til fodbehandling, er bedre til selv at pleje fødderne og ejer væsentligt flere sko end mænd

Fodpleje er for kvinder

Kvinder går oftest til fodbehandling
15 pct. af de danske kvinder går til fodbehandling – typisk en gang eller to i kvartalet - mens det samme kun gælder seks pct. af mændene. Kvinder er også bedre til selv at pleje fødderne. 65 pct. smører således deres fødder med creme – det gør kun hver femte mand. Og hvor godt seks ud af 10 kvinder bruger fodfil, så filer kun 23 pct. af mændene hård hud.

Der ér noget med kvinder og sko!

Hver femte kvinde har flere end 20 par sko
De fleste mænd (48 pct.) ejer i dag mellem to og fem par sko, mens det mest udbredte hos kvinder (38 pct.) er mellem 11 og 20 par sko. Hver femte kvinde ejer dog mindst 20 par sko – 15 pct. har således et sted mellem 21 og 40 par sko og seks pct. flere end 40 par. Det gælder blot for en enkelt procent af mændene. I øvrigt brugte danskerne i gennemsnit 607 kroner på det seneste skoindkøb.

Fødder rimer ikke på sex

De færreste synes, fødder er lækre
Danskerne tænder ikke på fødder. Kun otte pct. mener således, at fødder er sexede – og 20 pct. er enige eller helt enige i, at andres fødder er ulækre. Derimod mener blot seks pct., at deres egne fødder er ulækre.

Komfort vejer tungest

God komfort vejer tungest
Sko må gerne være smarte, men komforten vejede alligevel tungest hos 65 pct. af danskerne, sidste gang de købte et par. Spørgsmålet splitter dog generationerne – således mener kun 11 pct. af de 55-74-årige, at udseendet er vigtigst, mens det samme gælder 48 pct. af 15-34-årige.
  • Vidste du, at:

    Kinesiske kvinder i århundreder blev tvunget til at snøre deres fødder op, hvilket efterlod generationer med svære smerter og deformationer. De opsnørede tæer var blandt andet et signal om rigdom – et tegn på at en kvinde ikke behøvede at arbejde. Traditionen, der siden spredte sig til store dele af befolkningen, blev først afskaffet i første halvdel af det 20. århundrede.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    1.015 respondenter deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 25, 2010. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi, og undersøgelsen kan betragtes som repræsentativ for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.