Tilbage til analyseoversigten

Kvinder spiser oftest mandler til morgenmaden

13. juni 2016
Mandler i havregrynene, frugtsalaten eller på yoghurten er mest poulært blandt kvinder og spises oftest i og lige udenfor de to største byer.

Mandler om morgenen appellerer mest til kvinder

Kvinder spiser mere end dobbelt så mange mandler til morgenmad, som mænd gør. Til gengæld viser undersøgelsen, at der ingen forskelle er på, hvor ofte de forskellige aldersgrupper spiser mandler til morgenmad. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 50 mandler til morgenmad.

Mere end dobbelt så mange kvinder som mænd spiser mandler om morgenen.

Flest mandler på hverdage

Der bliver spist markant flere mandler til morgenmad på hverdage, mens indtaget falder markant lørdag og søndag. Forbrugsmønstret på ugedage ligner til forveksling det, man finder på yoghurt til morgenmad, dog med den undtagelse at væsentligt flere spiser yoghurt.

Der bliver spist markant flere mandler til morgenmad på hverdage end lørdag og søndag. F.eks. spiser 33% flere mandler tirsdag end søndag.

Flest mandler i og omkring de største byer

Mandler til morgenmaden er mest populært i og nord for København samt i Østjylland. Færrest mandler finder man på de nord- og vestjyske morgenmadstallerkener.

Tallene er indekserede og viser, at man i København spiser 36% flere mandler til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Nordjyderne ligger 26% under gennemsnittet.

  • Vidste du, at:

    Mandler indeholder blandt andet E-vitamin, B-vitaminer og mineralerne kalium, calcium, fosfor, jern og zink.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266