Tilbage til analyseoversigten

Leverpostej er en nationalspise

22. marts 2013
Leverpostejen er en klassiker til den danske frokost, det smørbare pålæg er udbredt blandt alle danskere uanset indkomst eller uddannelse. Begge køn spiser den salte postej, dog er mænds appetit på den noget større end kvinders.

Høj som lav spiser leverpostej

Alle slags danskere spiser leverpostej til frokost. Folk med både høje og lave indkomster spiser næsten lige meget leverpostej, og længden på folks uddannelse gør heller ikke nogen stor forskel på appetitten efter det folkekære pålæg. Leverpostejen er en nationalspise.

Hverken størrelsen på danskernes pengepung eller længden af deres uddannelse gør ikke nogen stor forskel på, hvor meget leverpostej de spiser.

Mænd spiser langt mere leverpostej

Mænd spiser meget mere til leverpostej, end kvinder gør. For hver gang, der bliver spist frokost på en gennemsnitlig dag i løbet af året, har næsten 2 ud af 10 mænd en leverpostejmad på tallerkenen – det er en halv gang flere end kvinderne.

Leverpostej er langt mere populært hos mænd end hos kvinder.

Fynboer fører an med leverpostejen

Det er regionale forskelle på, hvor hyppigt danskerne spiser leverpostej til frokost. Fynboerne fører an som dem, der oftest smører en skive med postej til frokost, de spiser cirka 10 pct. mere leverpostej til frokost i forhold til landsgennemsnittet. Københavnerne er dem, der er mindst begejstrede for det smørbare pålæg.

Appetitten på leverpostej er relativt jævnt fordelt over danmarkskortet.

  • Vidste du, at:

    Mange opskrifter på hjemmelavet leverpostej indeholder ansjoser, der giver postejen en helt særlig salt smag.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 900.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.