Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Leverpostej er en nationalspise

Der bliver spist mest leverpostej på Fyn og mere blandt mænd end kvinder. Hver 8. får leverpostej til frokost på en gennemsnitlig dag.

11% mere leverpostej på Fyn

Det er regionale forskelle på, hvor hyppigt danskerne spiser leverpostej til frokost. Fynboerne fører an og spiser 11% mere leverpostej end den gennemsnitlige dansker. Københavnerne spiser 18% mindre end landsgennemsnittet og er dermed dem, der spiser mindst leverpostej til frokost i Danmark. På en helt almindelig dag spiser én ud af otte danskere leverpostej.

Leverpostej til frokost i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at fynboerne spiser 11% mere leverpostej til frokost end den gennemsnitlige dansker og 29% mere end københavnerne.

Mest leverpostej blandt mænd

Leverpostejen er en nationalspise, som mænd dog spiser 50% mere af end kvinder. Mens 18,9% mænd spiser leverpostej på en almindelig dag, gør 12,3% kvinder det samme.

Leverpostej til frokost fordelt på køn

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.