Tilbage til analyseoversigten

Mænd mere end kvinder dropper morgenmaden

13. juni 2016
Mænd springer oftere morgenmaden over end kvinder. Og så glemmer særligt københavnerne dagens første hovedmåltid.

Tom morgentallerken og geografi

85% flere mænd end kvinder spiser og drikker ingenting til morgenmad på en almindelig dag. Bedst til at huske morgenmaden er de på Sjælland - undtagen i København, som ligger 12% over gennemsnittet, når det kommer til tomme morgenmadstallerkener. På en gennemsnitlig dag spiser 5,7% af danskerne ingenting til morgenmad. Tallet ligger nogenlunde stabilt hele ugen, hvilket tyder på at den manglende morgenmad måske ikke skyldes travlhed.

Tallene i grafen er indekserede og viser, at morgenmaden oftere består af ingenting i København, som ligger markant over landsgennemsnittet når det gælder tomme morgenmadstallerkener.

Flere med lang uddannelse spiser morgenmad

Der er en klar sammenhæng mellem uddannelsesniveau og morgenmad. Blandt dem med en lang uddannelse springer én ud af 24 morgenmaden over på en gennemsnitlig dag, mens det samme gælder for én ud af 13 med en kort uddannelse.

Der er flere med en kort uddannelse, der springer morgenmaden over.

Tom tallerken og BMI

Der er markant flere tynde (udregnet på BMI) og fede, der ingenting spiser til morgenmad. Undersøgelsen viser, at antallet af personer, der ingenting spiser til morgenmad, stiger med BMI’en.

Der er flere med en høj BMI, der springer morgenmaden over.

  • Vidste du, at:

    På http://viskalspise.dk/soeg/morgenmad kan du finde inspiration til dagens første måltid.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266