Tilbage til analyseoversigten

Mad på motorvejen

23. juli 2012
Hurtige burgerbarer, bistroer og andre spisesteder langs motorvejen er danskerne fortrukne sted at proviantere, når de er på langtur. Men de danske bilister finder udbuddet af mad langs motorvejen usundt. Stik modsat forholder det sig med den medbragte mad: Over halvdelen af danskerne mener selv, at de tager sund mad med på langfart.

Motorvejsmad har usundt image

Danskerne har ikke høje tanker om den ernæring, de kan købe langs motorvejen. Næsten halvdelen af bilisterne mener, at den mad, de køber langs motorvejen, er enten usund eller meget usund. Blot fem procent mener, at maden købt på køreturen langs motorvejen er sund.

”Hvordan vurderer du den mad, du køber på tankstation/færge eller spisested langs motorvejen, når du/I kører længere bilture?” Blot fem procent af danskerne mener, at den mad de kan købe langs motorvejen er sund.

Fastfood og bistro mest populære på motorvejen

Når danskerne skal finde et sted langs motorvejen for at købe mad og tanke kroppen op, er restauranter, bistroer og fastfoodkæder de foretrukne steder at holde ind. To tredjedel af danskerne stopper ofte op på rejsen for at købe mad eller drikke, når de er på farten på en motorvej.

Få spiser på færgen. Ovenstående viser, hvor mange, der har svaret ”ja” til spørgsmålet om de ofte køber mad/drikke på spisesteder langs motorvejen eller på færge.

Mad og drikke er med i bilen

Der er meget ofte forsyninger med i bilen, når danskerne skal ud på længere køreture, f.eks. når turen går ud i sommerlandet på ferie. Mere end fire ud af fem danskere har mad eller drikke med, når de kører en længere tur.

”Har du/I lejlighedsvist medbragt mad og/eller drikke til bilturen, når du/I kører længere ture – f.eks. i sommerferien?”

Sunde forfriskninger i bilen

Når vi tager mad og drikke med i bilen, mener de fleste, at de har sunde forsyninger med. Tre ud af fem vurderer, at de enten har sund eller meget sund mad og drikke med, når de kører en længere tur.

"Hvordan vil du vurdere den medbragte mad og drikke?" Generelt vurderer danskerne deres medbragte mad og drikke på motorvejen som værende ganske sund.

Unge mangler inspiration til sund motorvejsmad

Over en tredjedel af bilisterne i aldersgruppen mangler 15-34 år mangler inspiration til at forberede sund mad til længere bilture. Det er markant mere end de ældre aldersgrupper, hvor kun en fjerde i alderen 35-55 år mangler inspiration, og det tilsvarende tal for folk i alderen 55-74 er år under hver femte.

Andelen af befolkningen, der mangler inspiration til at forberede sund mad til bilturen. Manglen er størst blandt de unge, hvor i nærheden af 40 pct. mangler gode madidéer.

  • Vidste du, at:

    Hvis du søger på viskalspise.dk kan du få mere end 230 forskellige forslag til sammensætninger af madpakker. 

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen omfatter 1003 respondenter. Den er gennemført i uge 25, 2012. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi. Undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266