Tilbage til analyseoversigten

Mange foretrækker dansk producerede madvarer

26. september 2013
Hovedparten af danskerne ser efter produktionslandet, når de skal købe kød, frugt, grønt og mælkeprodukter. Og langt de fleste foretrækker, hvis de kan få et produkt, som er produceret her i landet. Det er der mange grunde til det, men en af de hyppigste er, at de ønsker at støtte den danske økonomi gennem deres indkøb.

Vi foretrækker dansk kød

68 procent af danskerne ser som regel efter oprindelseslandet på pakken, når de køber kød. Og ni ud af 10 af dem foretrækker dansk kød. De fleste foretrækker dansk kød, fordi de har større tillid til de danske producenter og fordi de vil støtte den danske økonomi. Markant færre vil helst have dansk kød, fordi de mener det er sundere eller smager bedre.

Flest svarer, at de foretrækker dansk kød, fordi de har større tillid til de danske producenter

Større tillid til producenterne er den hyppigste grund til at købe dansk frugt

66 procent af danskerne ser efter oprindelsesland, når de køber frugt. Af dem ønsker 84 procent, at frugten kommer fra Danmark. Igen er det særligt større tillid til de danske producenter og et ønske om at støtte den danske økonomi, der vejer tungest.

Godt hver anden går efter danske mælkeprodukter

Lidt over halvdelen (56 procent) af danskerne ser efter produktionsland, når de køber mælkeprodukter som mælk, yoghurt, creme fraiche og fløde. Hele 96 procent af dem svarer, at de foretrækker en danskproduceret vare.

Lokale varer støtter og smager bedre

59 procent af danskerne svarer, at de sommetider køber lokale varer. Den hyppigste grund til at købe de lokale varer er for at støtte lokalsamfundet. Mange køber også lokale varer, fordi de synes, de smager bedre.
  • Vidste du, at:

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen er gennemført i uge 35, 2013, og omfatter 1.000 respondenter. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi og undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266