Tilbage til analyseoversigten

Mest avocado til morgenmad i de to største byer

15. juni 2016
Avocado til morgenmad støder man stort set kun på i Danmarks to største byer og nord for København. Nogen udbredt ingrediens i morgenmaden er avocado nu ikke.

Avocado størst i og nord for København

På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 500 avocado til morgenmad. Størst chance er der for at få avocado til morgenmad, hvis man spiser i byerne nord for København eller i selve byen. Nord for hovedstaden spiser de 94% mere avocado til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Østjyderne ligger også over gennemsnittet, og det er således disse tre områder i Danmark, der trækker gennemsnittet op.

Der er mere end tre gange så stor sandsynlighed for at få avocado til morgenmad nord for København som lidt længere op ad østkysten i Nordsjælland, hvor forbruget ligger 44% under landsgennemsnittet. Tallene er indekserede.

  • Vidste du, at:

    Avocado har et højt indhold af kostfibre og er derfor en grov grøntsag. Avocado er sundt, men du skal ikke spise for mange af dem, fordi de har et højt indhold af monoumættet fedt. Avocado har derudover et højt indhold af B-vitaminet folat, E-vitamin og mineralet kalium.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266