Tilbage til analyseoversigten

Mest frokostsalat i hovedstadsområdet

16. juni 2016
Jo yngre, du er, jo mere salat spiser du til frokost. Mest frokostsalat bliver der spist i og nord for København – og helst på hverdage.

Mest frokostsalat i hovedstadsområdet

Der bliver spist mest salat til frokost i og nord for København. København nord ligger i øvrigt også højest på salat til aftensmad. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af seks (16,4%) salat til frokost i Danmark.

Tallene er indekserede og viser, at forbruget af salat til frokost i og nord for København er 23% højere end landsgennemsnittet.

Mest salat blandt de unge

De 15-54-årige spiser en halv gang mere salat til frokost end dem, der har rundet 55 år. Undersøgelsen viser også, at salat til frokost vokser med uddannelsesniveauet.

De 15-54-årige spiser sirka en halv gang mere salat til frokost end dem, der har rundet 55 år.

Mest frokostsalat på hverdage

Vi spiser markant mere salat til frokost på hverdage end i weekenden. Onsdag, som er den største salatdag, spiser cirka hver femte salat til frokost. Søndag, som er den mest salat-lette dag, spiser cirka én ud af ni salat til frokost. Salat til aftensmad får vi til gengæld mere af på lørdage.

Vi er bedst til at huske salaten til frokost på hverdage.

  • Vidste du, at:

    Salat er en fin grøntsag, der indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminet folat og mineralet kalium.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266