Tilbage til analyseoversigten

Mest ris i hovedstadsområdet

10. juni 2016
Der bliver oftere spist ris i København og byerne nord for. Vi spiser flest ris på hverdage og så er det særligt de yngre, der kaster sig over risene.

Mest ris i hovedstaden

De spiser 20% mere ris i og nord for København end den gennemsnitlige dansker. Mindst ris spiser de på Fyn og i Jylland. På en gennemsnitlig dag spiser cirka én ud af 11 danskere (8,9%) ris til aftensmad. Undersøgelsen viser også, at vi spiser flest ris mandag til torsdag og holder lidt igen fredag til søndag.

Det bliver oftere spist ris til aftensmad i og udenfor København. Tallene er indekserede og viser, at de i København og nord for København spiser 22% mere ris end den gennemsnitlige dansker. På Fyn ligger forbruget 16% under.

Mest ris blandt de yngre og børn

De 15-54-årige spiser markant oftere ris til aftensmad end de 55-74-årige. Faktisk spiser de mere end en halv gang mere ris. Undersøgelsen viser også, at der bliver spist mere end 30% mere ris i familier med hjemmeboende børn end i familier uden børn.

De 15-54-årige spiser cirka en halv gang mere ris til aftensmad end dem, der har rundet 55 år.

  • Vidste du, at:

    Ris er verdens ældste afgrøde. Arkæologiske fund viser, at ris har været dyrket og spist gennem næsten 7.000 år. Kina er det mest risproducerende land (kilde: da.wikipedia.org)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266