Tilbage til analyseoversigten

Mest saftevand mandag og tirsdag

9. juni 2016
På en almindelig dag drikker én ud af 30 danskere saftevand til aftensmaden. Det er særligt udbredt i børnefamilier men mindre populært i og omkring de større byer.

Saftevand og landsdele

Der bliver drukket mest saftevand til aftensmaden i region Sjælland og øerne samt i Vest- og Nordjylland. Mindst saftevand til middagen bliver der drukket i København og nord for hovedstaden. Undersøgelsen viser videre, at der bliver drukket mere saftevand til maden i familier med hjemmeboende børn og at kvinder i højere grad end mænd drikker saftevand.

Tallene er indekserede og viser, at man i region Sjælland og øerne drikker 16% mere saftevand til aftensmaden end den gennemsnitlige dansker. Nord for København ligger man 20% under gennemsnittet.

Saftevand = hverdags-vin?

Om det er for at gøre ugen første dage lidt sødere, viser undersøgelsen ikke, men mandag og tirsdag bliver der drukket markant mere saftevand til aftensmaden end de øvrige dage. Mindst saftevand bliver der drukket fredag, lørdag og søndag.

Der bliver drukket mest saftevand mandag og tirsdag. Tallene er indekserede og viser, at der lørdag bliver drukket 22% mindre saftevand end på en gennemsnitlig dag.

  • Vidste du, at:

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266