Tilbage til analyseoversigten

Mest snaps i Nordsjælland

26. maj 2016
I Nordsjælland og på Fyn er det mere udbredt med en snaps til morgenmaden. Mest udbredt er det bland de ældre og i weekenden.

Mest morgen-snaps i Nordsjælland

Nordsjællænderne drikker 57% mere snaps til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Fynboerne puster dem i nakken. Mindst populært er det med en skarp i morgentimerne i de to største byer. På en gennemsnitlig dag drikker én ud af 500 snaps til morgenmad.

Tallene er indekserede og viser, at nordsjællænderne drikker 57% mere snaps til morgenmad end landsgennemsnittet.

Jo højere alder, jo mere snaps

Blandt dem, der har rundet 55 år, er det markant mere udbredt med snaps til morgenmaden. Mens én ud af 1.000 i alderen 35-54 år drikker snaps til morgenmad, gør én ud 200 i alderen 55-74 år det samme. De unge er ikke tilhængere af en lille skarp. Undersøgelsen viser yderligere, at det er markant mere udbredt med snaps blandt mænd end kvinder.

De ældre drikker fire gange så meget snaps til morgenmad som de 35-54-årige.

Snaps i weekenden

Morgenmaden bliver særligt lørdag og søndag krydret med en snaps. I weekenden drikker fire gange så mange snaps til morgenmaden som på en tirsdag morgen.

Snaps om morgenen hører mest til lørdag og søndag. På begge dage drikker én ud af 250 danskere snaps til morgenmad.

  • Vidste du, at:

    Snaps er en nordeuropæisk brændevinstype.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266