Tilbage til analyseoversigten

Mest sodavand i sønderjylland

3. juni 2016
Hvor meget sodavand du drikker efter aftensmaden afhænger af din alder og din uddannelse. Forbruget topper i Sønderjylland og i familier med hjemmeboende børn.

Mest sodavand i Sønderjylland

Sønderjyderne drikker 15% mere sodavand inden sengetid end den gennemsnitlige dansker. Mindst sodavand bliver der drukket på dels den jyske og den sjællandske østkys. På en gennemsnitlig dag drikker cirka én ud af 11 sodavand efter aftensmaden.

Tallene i grafen er indekserede og viser, at sønderjyderne drikker 15% mere sodavand efter aftensmaden end den gennemsnitlige dansker. Mindst sodavand drikker de på østkysten.

Unge drikker mest

Hvis du er under 35, så drikker du med stor sandsynlighed mere end fire gange så meget sodavand efter aftensmaden som dem, der har rundet 55 år. På en helt almindelig dag drikker 12,9% af de 15-34-årige sodavand. Det samme gør mere beskedne 3,1% af de 55-74-årige. Undersøgelsen viser desuden, at dem med en kort uddannelse drikker cirka 60% mere sodavand om aftenen end dem, der har en lang uddannelse bag sig. Tilsvarende stiger forbruget af sodavand i aftentimerne med cirka 60%, hvis der er børn i husstanden.

Mere end fire gange så mange unge som ældre drikker sodavand på en gennemsnitlig aften

  • Vidste du, at:

    Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen anbefaler, at man højst drikker ½ liter sodavand om ugen. Anbefalingen på maks. ½ liter om ugen er beregnet ud fra hvor meget sukker, der plads til i en sund kost, hvis maden vel at mærke er sund, og hvis man rører sig minimum 60 minutter om dagen.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266