Tilbage til analyseoversigten

Mest yoghurt på hverdagsmorgener

13. juni 2016
Vi spiser mest yoghurt til morgenmad på hverdage. Det er mest for dem, der bor på Sjælland, og så har kvinder og dem med lange uddannelser mest fidus til de syrnede mælkeprodukter.

Mest yoghurt på Sjælland

De spiser 28% mere yoghurt til morgenmad nord for København end den gennemsnitlige dansker. Mindst yoghurt ryger der i tallerkenerne i morgentimerne i Jylland og på Fyn. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af ni yoghurt, kvinder cirka 20% mere end mænd.

Der bliver spist markant mere yoghurt til morgenmad på Sjælland end i Jylland og på Fyn. Tallene er indekserede og viser, at der i Nordjylland bliver spist 18% mindre yoghurt til morgenmad end landsgennemsnittet.

Yoghurt på hverdagsmorgener

Der bliver spist markant mere yoghurt til morgenmad på hverdage end lørdag og søndag. I runde tal spiser én ud af otte yoghurt på hverdage, mens én ud af ti gør det samme i weekenden. Undersøgelsen viser også, at der er en sammenhæng mellem uddannelsesniveau og yoghurt til morgenmad, idet dem med en lang uddannelse spiser mere end 40% mere yoghurt end dem med en kort uddannelse.

Torsdag er den mest yoghurt-tunge dag på ugen, mens der bliver spist mindst yoghurt søndag.

  • Vidste du, at:

    Yoghurt er mælk der bliver syrnet med en mælkesyrebakterie. Det gør mælken syrlig og tyk.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266