Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Én ud af ni får yoghurt til morgenmad

Vi spiser mest yoghurt til morgenmad på hverdage. Særligt sjællændere og kvinder har fidus til det syrnede mælkeprodukt.

Mest yoghurt på Sjælland

De spiser 27% mere yoghurt til morgenmad nord for København end den gennemsnitlige dansker. Mindst yoghurt ryger der i tallerkenerne i morgentimerne på Fyn og i Jylland - hvor vestjyderne dog adskiller sig ved at ligge over landsgennemsnittet. På en helt almindelig dag i Danmark spiser én ud af ni yoghurt, kvinder (11,7%) lidt mere end mænd (10%).

Yoghurt i regionerne

Tallene er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Yoghurt på hverdagsmorgener

Der bliver spist markant mere yoghurt til morgenmad på hverdage end lørdag og søndag. Undersøgelsen viser også, at der er en sammenhæng mellem uddannelsesniveau og yoghurt til morgenmad, idet dem med en lang uddannelse (13%) spiser cirka 40% mere yoghurt end dem med en kort uddannelse (9,3%).

Se mere om, hvad danskerne spiser til morgenmad i undersøgelserne her

Yoghurt på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.