Tilbage til analyseoversigten

Mindst rugbrød til frokost i hovedstaden

3. marts 2016
Københavnerne er mindre begejstrede for rugbrød til frokost end resten af landet. Og så spiser de ældre mere rugbrød midt på dagen end de 15-54-årige.

Flest ældre spiser rugbrød

På en vilkårlig dag spiser mere end seks ud af ti ældre (64%) rugbrød til frokost. Dermed er rugbrød midt på dagen væsentligt mere udbredt blandt de 55-74-årige end blandt både de 35-54-årige (47,3%) og 15-34-årige (40,6%).

Markant flere ældre end unge og midaldrende spiser rugbrød til frokost.

Mindst rugbrød i København

Københavnerne er tilsyneladende mindre begejstrede for rugbrød midt på dagen end resten af danskerne. Faktisk spiser de 15% mindre rugbrød til frokost end den gennemsnitlige dansker. Særligt glade for rugbrød til frokost er de tilsyneladende i Sønderjylland, hvor de spiser 5% mere rugbrød end landsgennemsnittet.

Tallene i grafen er indekserede og viser, at københavnerne spiser 15% mindre rugbrød til frokost end den gennemsnitlige dansker.

  • Vidste du, at:

    Rugbrød indeholder masser af fibre og fuldkorn, som er med til at give en god mæthedsfølelse og holde maven i gang. Rugbrød indeholder også en lang række vitaminer og mineraler, blandet andet B-vitaminer, kalium og fosfor.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 1 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266