Tilbage til analyseoversigten

Pasta med kødsauce mest populær blandt børnefamilier

22. september 2011
Pasta med kødsauce bliver spist i hele Danmark, men det er en ret, der særligt appellerer til unge og børnefamilier. Og så kan det spises året rundt – men flittigst på hverdagsaftner.

Pasta med kødsauce rimer på hele Danmark

En ud af 33 spiser pasta med kødsauce på en gennemsnitlig dag
Pasta med kødsauce. Det er ikke kun børn, der er glade for retten. På en gennemsnitlig dag spiser tre pct. af de voksne danskere retten til aftensmad. Det svarer til én ud af 33 danskere. Og det sker i hele Danmark. Der er ingen særlige geografiske forskelle at spore.
Pasta med kødsauce' danmarkskort

De unge elsker pasta med kødsauce

Unge spiser mest pasta med kødsauce
De unge i alderen 15-34 år spiser næsten to og en halv gange så meget pasta med kødsauce (3,7 pct.) som de ældre på 55-74 år (1,6 pct.). Og de midaldrende er også godt med. De spiser præcis dobbelt så meget pasta med kødsauce (3,2 pct.) som de ældre.

De midaldrende spiser markant mere pasta med kødsauce end de ældre. Men de unge er ubetinget den mest pasta med kødsauce-spisende aldersgruppe.

Pasta med kødsauce er hverdagsmad

En ud af 25 får pasta med kødsauce på en onsdag
Der bliver spist markant mere pasta med kødsauce mandag, tirsdag og onsdag end de resterende ugedage. Det gør retten til en hverdagsspise. Mens to pct., altså en ud af 50 danskere, spiser pasta med kødsauce en lørdag aften, gør dobbelt så mange (fire pct.) det om onsdagen.

Dobbelt så mange danskere spiser pasta med kødsauce onsdag som lørdag.

Pasta med kødsauce – men uden sæson

Pasta med kødsauce året rundt
Pasta med kødsauce falder i danskernes smag uanset om det er minus- eller plusgrader udenfor og der er derfor ingen særlige forskelle at spore i indtaget af retten hen over året.

Børn i huset betyder mere pasta med kødsauce

Halvanden gang så meget pasta med kødsauce i børnefamilier
Der bliver spist markant mindre pasta med kødsauce blandt singler og par uden hjemmeboende børn end i husstande med børn. I en familie med bor, far og hjemmeboende børn bliver der serveret pasta med kødsauce mere end halvanden gang så ofte som hos par uden børn. Det samme billede tegner sig for singler med børn overfor singler uden børn. Og noget kunne tyde på, at de hjemmeboende børn sommetider får speciallavet pasta med kødsauce, når mor og far skal have en anden ret. I hvert fald får 5,1 pct. af de hjemmeboende børn under 18 år og 4,1 pct. af de hjemmeboende over 18 år pasta med kødsauce på en gennemsnitlig dag.

Børnefamilierne tyer oftere til pasta med kødsauce end familier uden børn.

  • Vidste du, at:

    Pasta kendes fra mange steder i verden, og både italienere, asiater og arabere hævder at være de første til at have fremstillet denne form for spise (kilde: wikipedia.org)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 450.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266