Tilbage til analyseoversigten

Pizza til aftensmad

8. april 2013
En pizza til aftensmad er et stort hit hos de yngre generationer. Mest populær er den fredag aften, og københavnerne er dem, der spiser flest af den italienske kombination af sprød skorpe, tomat, ost og andet godt.

Unge spiser tre gange mere pizza end ældre

Unge spiser tre gange så ofte pizza i forhold til ældre. Der går nemlig ikke to uger imellem, at en gennemsnitlig ung spiser en pizza til aftensmad. Hver 13. aften står den på pizza for en sådan dansker i alderen 15-34 år. Det tilsvarende tal for en person i alderen 55-74 år er én aften ud af 40.

I gennemsnit spiser danskerne pizza til aftensmad hver 20. dag

Københavnerne elsker pizza

Pizzaen er mest populær i København, hvor den flade fastfood bliver spist 9 pct. oftere end i resten af landet – og endda markant oftere end på resten af Sjælland som er dem der spiser færrest pizzaer. Efter Københavnerne er Fynboerne glade for pizzaen.

Københavnere, fynboer, nordjyder, sønderjyder og østjyder spiser alle oftere pizza end landsgennemsnittet (indekserede tal).

Vi elsker pizza fredag aften

En pizza skyder weekenden i gang for mange danskere. Denne aften spiser 23 pct. flere danskere en pizza, end de gør på en gennemsnitsaften. Til gengæld starter relativt få danskere ugen med en pizza på aftenbordet. Danskerne indtager nemlig færrest pizzaer til aftensmad om mandagen, hvor forbruget ligger 17 pct. lavere end ugegennemsnittet.

Der bliver spist 40 pct. mere pizza på en festlig fredag end en halvtrist mandag aften.

  • Vidste du, at:

    Pizzaen har overhalet frikadellen i popularitet som aftensmad. På en gennemsnitsaften spiser fem procent af danskerne pizza til aftensmad, hvorimod kun fire procent spiser frikadeller. Kilde: Coop Analyse

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 900.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.