Tilbage til analyseoversigten

Rødbeden er yderst vellidt

15. februar 2013
9 ud af 10 danskere kan godt lide rødbeder. Rødbeden er en udpræget sæsonspise, som vi helst spiser, når den er syltet eller bagt i ovn. Flere kvinder end mænd kan lide rodfrugten, som mange danskerne også selv har prøvet at sylte.

9 ud af 10 kan lide rødbeder

Rødbeden er en populær spise i de danske familier. 9 ud af 10 tilkendegiver, at de godt kan lide smagen af den røde rodfrugt, når de samtidig ser et billede af den. På en tilfældig aften har 1 ud af 40 danskere en rødbede på tallerkenen til aftenmåltidet.

Syltede rødbeder er vores favorit

Den syltede rødbede er den måde at indtage rødbeden på, som danskerne bedst kan lide. Bagte rødbeder kommer ind på en andenplads, råkostsalat er den tredjemest populære facon at spise rødbeder.

Kvinder spiser flere rødbeder til aftensmad

På en gennemsnitlig ugeaften har flere kvinder end mænd rødbeder på tallerkenen til aftensmaden. Kvinderne spiser cirka 20 pct. flere rødbeder, end mændene gør.

Østjyder spiser flest rødbeder til aftensmad

Noget tyder på, at rødbeder nyder størst popularitet i og omkring landets næststørste by, Århus. Det er nemlig i Østjylland, at befolkningen oftest spiser rødbeder, når man ser på, hvad de indtager på en vilkårlig dag som aftensmad. Det område, hvor der bliver spist færrest rødbeder til aftensmad, er i Københavns omegn.

Rødbeder hitter om vinteren

Rødbeder til aftensmad er en udpræget spise i vinterhalvåret. Danskerne spiser cirka dobbelt så mange rødbeder til aftensmåltidet om vinteren i forhold til, hvor mange de spiser om sommeren.

Populært selv at sylte rødbeder

Mange har i løbet af de seneste par år selv været i gang med at sylte rødbeder. Cirka 1 ud af 5 har i løbet af de seneste år været med til at sylte rødbeder.
  • Vidste du, at:

    Rødbeder kan også bruges i hummus og pesto. Find en opskrift på rødbedepesto på viskalspise.dk.  

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen omfatter 1010 respondenter og er gennemført i uge 51, 2012. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi, og undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.