Tilbage til analyseoversigten

Rødkålen kommer fra glas

21. juni 2011
Ni ud af ti spiser rødkål juleaften. Langt de fleste får færdiglavet rødkål fra et glas eller en bøtte.

Kålen skal ikke være rå

Ni ud af ti spiser rødkål juleaften
Ni ud af ti (90 pct.) spiser rødkål eller rødkålssalat juleaften. Næsten syv ud af ti (69 pct.) af dem, der spiser rødkål eller rødkålssalat, spiser den færdiglavede slags. 37 pct. spiser den hjemmelavede slags. Kun 11 pct. kaster sig over den rå rødkålssalat den 24. december.

Rødkål, indkomst og lidt geografi

Høj indkomst betyder mere hjemmelavet rødkål
Markant flere af dem med høj personlig indkomst (45 pct.) svarer i undersøgelsen, at de som regel spiser hjemmelavet rødkål, mens kun en tredjedel (33 pct.) af dem med mellemindkomst gør det samme. Og så spiser hele 80 pct. af nordjyderne den købte rødkålssalat. Det samme svarer knap seks ud af ti københavnere (57 pct.). Københavnerne er til gengæld meget gladere for den hjemmelavede rødkål, som næsten hver anden (48 pct.) i hovedstaden spiser juleaften mod 22 pct. i det Nordjyske.

Kvinder mere til den rå salat end mænd

Tre gange flere kvinder end mænd spiser den rå rødkålssalat
Kvinder er mere til den rå rødkålssalat end mænd. Således svarer 17 pct. af kvinderne, at de som regel spiser den rå rødkålssalat juleaften. Dermed spiser næsten tre gange så mange kvinder som mænd (seks pct.) den rå kål den 24. december.
  • Vidste du, at:

  • Fakta og yderligere oplysninger

    1.016 respondenter deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 45, 2010. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi, og undersøgelsen kan betragtes som repræsentativ for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.