Tilbage til analyseoversigten

Rigeligt smør vinder frem

2. februar 2016
Salget af smør er siden 2001 fordoblet og udgør i dag 25% af alle faste fedtstoffer, der sælges i Coops butikker. Det viser et kig i Coops salgstal.

Smørret har overhalet margarinen

Smørret æder sig ind på både margarine og smørblandinger. Et kig i Coops salgstal viser, at salget af smør i perioden 2001 til 2015 er steget fra 13 til 25% af det samlede salg af faste fedtstoffer. Dermed har smørret overhalet stegemargarinen og er i dag det næstmest solgte faste fedtstof. I samme periode er salget af særligt margariner men også smørblandinger faldet. Det er dog fortsat smørblandinger som Kærgården, de fleste lægger i indkøbskurven. De udgør halvdelen af det samlede salg. Salgstallene viser derudover, at jyder og fynboer tilsyneladende er mere begejstrede for margarine end sjællænderne, som til gengæld køber tilsvarende mere smør.
  • Vidste du, at:

    Margarine er en blanding af fedtstof og vand. Margarine, der i dag mest fremstilles af forskellige planteolier, blev oprindeligt fremstillet af animalsk fedt blandet med skummetmælk, der i store mængder blev til overs ved smørproduktion (Kilde: da.wikipedia.org)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Konklusionerne er baseret på salgstal fra Coops butikker i årene 2001 til og med 2015.

Lars Aarup

Analysechef
30919266