Tilbage til analyseoversigten

Salat til aftensmad - især om lørdagen

6. juni 2016
Vi er bedst til at huske salat til aftensmaden fredag og især lørdag aften. Kvinder spiser mere salat end mænd. Og så er der størst sandsynlighed for at få grønt til maden nord for København. På en gennemsnitlig dag spiser 22% af danskerne salat til aftensmaden.

Mest salat nord for København

Der bliver spist mest salat til aftensmaden nord for København, men også Vest- og Østjylland er godt med. Undersøgelsen viser også, at kvinder spiser 20% mere salat til aftensmad end mænd og at familier med hjemmeboende børn er bedre til at huske det grønne end familier uden børn.

Det er nord for København, der bliver spist mest salat. Tallene er indekserede og viser, at der nord for København bliver spist 12% mere salat end landsgennemsnittet.

Mere salat lørdag

Måske skal det være ekstra lækkert lørdag, måske er der bare bedre tid. I hvert fald bliver der lørdag spist hele 20% mere salat end på en gennemsnitlig dag.

Der bliver spist markant mere salat lørdag end de øvrige dage. Mindst salat spiser vi onsdag. Tallene er indekserede og viser, at danskerne en lørdag spiser 20% mere salat end på en gennemsnitlig dag.

Løn og uddannelse spiller ind

Har du en god løn og måske også en længere uddannelse, så spiser du med stor sandsynlighed mere salat til aftensmad. Mens én ud af fire med en længere uddannelse bag sig husker salaten, gælder det samme for én ud af fem med en kortere uddannelse.

Jo højere uddannelse, jo større sandsynlighed for salat til aftensmad. De højtuddannede spiser 12% mere salat end gennemsnittet, mens dem med en lavere uddannelse spiser 9% mindre salat en gennemsnittet.

  • Vidste du, at:

    Salat er en fin grøntsag, der indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminet folat og mineralet kalium.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 1 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266