Tilbage til analyseoversigten

Sjældent med hjemme- presset juice

20. juni 2011
Det kan godt være, vi har maskinen til det, men det er få, der presser juice selv. Når vi gør det, bruger vi mest appelsin og æble. Og så ryger det overskydende frugtkød som regel i skraldespanden

Knap en ud af 50 presser juice dagligt

Tre ud af fem laver aldrig juice selv
Tre ud af fem danskere (59 pct.) laver aldrig selv juice derhjemme, mens hver fjerde gør det sjældnere end en gang om måneden. Knap to pct. gør det dagligt.

Frugten skal igennem maskinen

Oftest appelsin i den hjemmepressede juice
Af dem, der selv har lavet juice, har knap to tredjedel (62 pct.) brugt en maskine, mens en tredjedel (35 pct.) har presser juicen ved håndkraft. Syv ud af ti (71 pct.) brugte appelsin, sidste gang de lavede juice. En tredjedel (34 pct.) brugte æble. Den tredje mest brugte ingrediens var gulerod, som knap hver femte (18 pct.) brugte.

Uddannelse og juice

Kortuddannede laver mindst juice
De kortuddannede laver tilsyneladende sjældnere juice selv end de mellem- og højtuddannede. Således svarer næsten to ud af tre med en kort uddannelse (65 pct.), at de aldrig laver juice. Det samme svarer 53 pct. af dem med en lang uddannelse og 55 pct. af de mellemuddannede.

Indkomst og juice

Jo højere indkomst, jo mere hjemmelavet juice
Knap hver anden med høj indkomst (48 pct.) svarer, at de aldrig laver juice selv. Det samme svarer seks ud af ti (62 pct.) af dem med lav indkomst og 64 procent af dem med mellemindkomst.

Frugtkødet kommer i skraldespanden

14 pct. bruger det overskydende frugtkød til anden madlavning
Mere end hver anden, der sommetider laver juice (56 pct.) smider det frugt- eller grøntsagskød, der er tilbage, når de har lavet juice, i skraldespanden. Mere end hver femte (22 pct.) komposterer det, mens 14 procent bruger det i forbindelse med anden madlavning. 26 pct. af de 35-54-årige og 29 pct. af de 55-74-årige komposterer det mod 13 procent af dem under 34 år – måske fordi de ikke har mulighed for det. På samme måde er der markant færre i København end resten af landet, der komposterer.
  • Vidste du, at:

    Appelsiner (Citrus sinensis) stammer fra Burma og det sydlige Kina. Det danske navn, appelsin, betyder kinesiske æbler.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    1.081 respondenter deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 4, 2011. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geo¬grafi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.