Tilbage til analyseoversigten

Storebælt deler appetitten på tarteletter

26. maj 2016
Vestjyderne spiser syv gange så mange tarteletter som de gør nord for København. Det er typisk weekendmad og så har vi lidt mere fidus til tarteletter, når det er koldt udenfor.

Storebælt deler appetitten på tarteletter

Der er stor forskel på, hvor tit lysten til tarteletter melder sig i Danmark. Generelt er jyderne og fynboerne mere begejstrede for spisen end sjællænderne. Vestjyderne ligger helt i front. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 142 vestjyder tarteletter til aftensmad. Det samme gør én ud af 1.000 nord for København.

Der bliver spist markant flere tarteletter i Jylland og på Fyn end på sjælland. Tallene er indekserede og viser, at en vestjyde spiser 77% flere tarteletter end den gennemsnitlige dansker.

Tarteletter er for alle - og især i weekenden

Både kvinder og mænd er til tarteletter, ligesom der ingen forskel er på, hvor ofte de forskellige aldersgrupper spiser tarteletter. Vi spiser lidt flere tarteletter lørdag og søndag end på hverdage.

Vi spiser flere tarteletter i weekenden. Tallene er indekserede og viser, at vi søndag spiser 24% flere tarteletter end på en gennemsnitlig dag.

Varmen dræber lysten til tarteletter

Når det er mørkt og koldt, har vi lyst til tarteletter. Men når temperaturen går op, falder appetitten på tarteletter nedad. Det beskriver i grove træk danskernes forbrug af tarteletter. Faktisk spiser danskerne færrest tarteletter i årets varmeste måned, uanset om det er august eller juli, viser tallene fra de seneste tre år.
  • Vidste du, at:

    På hjemmesiden viskalspise.dk kan du finde opskrifter på tarteletter og fyld samt opskrifter på mange andre retter.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266