Tilbage til analyseoversigten

Tapas - mest for storbyboere

9. juni 2016
Tapas er mest populært i København og byerne nord for samt i Østjylland. Det er mest mad for de unge og så spiser vi markant mere tapas fredag og lørdag.

Tapas i de større byer

Tapas taler tilsyneladende til storbyboernes hjerter. I hvert fald er det København og byerne nord for samt Østjylland, der trækker gennemsnittet op. I København spiser de 53% mere tapas til aftensmad end den gennemsnitlige dansker, mens de nord for hovedstaden topper med 77% mere. Mindst tapas bliver der spist i region Sjælland og øerne, hvor de spiser 35% mindre tapas end landsgennemsnittet.

Der bliver spist mest tapas i og nord for København samt i Østjylland. Tallene er indekserede og viser, at de nord for københavn spiser 77% mere tapas end den gennemsnitlige dansker, mens der i region sjælland og øerne bliver spist 35% mindre.

Mest for de unge og kvinder

Det er særligt de 15-34-årige, der sætter pris på tapas. For hver gang to på 55-74 år spiser tapas, gør tre 15-34-årige det samme. Undersøgelsen viser også, at kvinder tilsyneladende er lidt mere begejstrede for de små, spanske retter end mænd. Og så er der en klar tendens til, at man spiser mere tapas, hvis man har en længerevarende uddannelse.

Forbruget af tapas er en halv gang større blandt de 15-54-årige end det er blandt dem, der har rundet 55 år.

  • Vidste du, at:

    Tapas er små retter serveret som mellemmåltid, forret eller som barmad i Spanien, fx tortilla, oliven eller serranoskinke. Oprindelig blev en skive pølse eller skinke serveret som dække over et glas vin for at undgå fluer og støv i drinken (kilde: denstoredanske.dk)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266