Tilbage til analyseoversigten

Torskerogn til frokost

31. maj 2012
Om søndagen spiser danskerne oftere torskerogn til frokost end de øvrige ugedage. Kvinderne spiser mest.

Torskerogn på frokostbordet om søndagen

Danskernes frokost indeholder oftest torskerogn om søndagen. På søndage spiser 1,3 pct. af danskerne torskerogn til frokost.

Antallet af danskere, der på en vilkårlig dag spiser torskerogn til frokost. Tallene er udregnet i forhold til landsgennemsnittet, som er indeks 100.

Sjællændere spiser mere end vestjyder

Sjællændere spiser mere torskerogn end vestjyder. På Sjælland bliver der serveret 16 pct. mere torskerogn til frokost end landsgennemsnittet. I Jylland ligger torskerognindtaget under gennemsnittet, og det er især i Vestjylland, hvor der spises 15 pct. mindre torskerogn end landets gennemsnit.

Landsgennemsnit=100

Torskerogn er kvindespise

Det er oftest kvinder, der anretter sig en frokosttallerken med torskerogn. På en vilkårlig dag er der 38 pct. flere kvinder end mænd, der spiser torskerogn til frokost.
  • Vidste du, at:

    Torskerogn i dåse er ofte blandt med f.eks. tomat - uden at det kan ses. Man kan læse på dåsen, hvor meget torskerogn, der er i. Den torskerogn, der sælges frisk, kaldes for "bukser" på grund af formen, der ligner - ja, et par bukser.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 900.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.