Tilbage til analyseoversigten

Tre gange mere marcipan i december

30. november 2016
I takt med, at vi rammer årets sidste måned, stiger lysten til marcipan, som særligt kvinder har hang til.

Marcipan - mest til kvinder

Et kig i Coops salgstal viser, at danskerne køber tre gange så meget marcipan i december som resten af året. Det er dog ikke fordi vi fornægter de malede mandler med sukker resten af året. På en helt gennemsnitlig dag spiser én ud af 125 danskere marcipan, viser Coops Mad-O-meter. Og så spiser kvinder oftere marcipan end mænd. Faktisk indtager de 33% mere marcipan end mænd. Samme tendens viser sig i øvrigt, når det gælder chokolade, dog i mere udpræget grad. Hver gang to mænd spiser chokolade, gør tre kvinder det samme. Mest chokolade bliver der spist i og omkring København og i Østjylland.

Kvinder spiser mere end en tredjedel mere marcipan end mænd.

  • Vidste du, at:

    Marcipan er en fødevare, der består af malede mandler og sukker, og hvis karakteristiske smag især stammer fra bittermandler, der typisk udgør mellem 4 og 6% af det totale mandelindhold efter vægt (da.wikipedia.org)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266