Tilbage til analyseoversigten

To ud af fem ved ikke, hvor de får store mængder D-vitamin

25. september 2013
Tre ud af fem (63 pct.) tror, at vi danskere får for lidt D-vitamin. Én ud af seks (18 pct.) ved det ikke. Markant flere kvinder (71 pct.) end mænd (54 pct.) svarer, at vi får for lidt D-vitamin.

Hvilken fødevaregruppe indeholder særligt store mængder D-vitamin?

Én ud af tre danskere (36 pct.) ved, at fisk indeholder særligt store mængder D-vitamin. To ud af fem (41 pct.) svarer ”ved ikke” til spørgsmålet. Markant flere mænd end kvinder svarer ”ved ikke” til spørgsmålet. Den gruppe danskere, der mener at have mest styr på, hvorfra vi får særligt store mængder D-vitamin, er de ældre kvinder.

Flere danskere må svare "ved ikke" til spørgsmålet om, hvilken fødevaregruppe, der indeholder særligt store mængder D-vitamin.

Én ud af fem har styr på, hvad D-vitamin gør for kroppen

Hvad gør D-vitamin for kroppen? Én ud af tre danskere svarer “ved ikke”. Der er markant flere mænd (38 pct.) end kvinder (23 pct.), der svarer ”ved ikke” og blandt mændene er der en klar tendens til, at det særligt er dem under 50 år, der svarer ”ved ikke”. At D-vitamin opbygger knogler og tænder og forbedrer immunforsvaret svarer kun én ud af fem (21 pct.) rigtigt på. 43 pct. svarer delvist rigtigt på spørgsmålet ved at svare enten den ene eller den anden mulighed. Mere end fire ud af fem (83 pct.) ved, at der er forskel på, hvor meget D-vitamin vi i Danmark får henholdsvis om sommeren og om vinteren og at vi får mest D-vitamin om sommeren.
  • Vidste du, at:

    De vigtigste kilder til vitamin D i danskernes kost er fisk, fedtstoffer (margarine, smør, olier), kød, æg, samt mælk og ost (Kilde: Netdoktor.dk).

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen er gennemført af Coop Analyse i uge 34 2013 og omfatter 1.007 respondenter, som er vægtet på alder, køn og geografi. Undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.