Tilbage til analyseoversigten

Vestjyder elsker aftenkaffe

14. juni 2016
Var det noget med en kop kaffe at falde i søvn på? Det vil særligt vestjyderne takke ja til. Det er særligt mænd og ældre, der sætter pris på en kop efter aftensmaden.

Aftenkaffe udenfor de større byer

Vestjyderne drikker 16% mere aftenkaffe end den gennemsnitlige dansker, mens københavnerne er de mindst kaffeglade sidst på dagen. På en gennemsnitlig aften drikker cirka hver femte (21,3%) kaffe.

Der bliver drukket markant mere aftenkaffe i Vestjylland, mens storbyboerne holder lidt igen. Tallene er indekserede. 

De ældre har størst kaffetørst om aftenen

Lysten til kaffe inden sengetid stiger med alderen. Mens én ud af 12 under 35 år drikker kaffe efter aftensmaden, gør én ud af fire mellem 35 og 54 år og hver tredje over 55 år det samme. Undersøgelsen viser også, at mænd i højere grad end kvinder snupper en kop efter middagen og at der ryger mest aftenkaffe indenbords lørdag.

Næsten fire gange så mange over 55 år som under 35 år drikker aftenkaffe på en gennemsnitlig dag.

  • Vidste du, at:

    Ristede kaffebønner indeholder en stor mængde plantefenoler, der er en slags antioxidanter. Antioxidanter kan blandt andet være med til at forebygge kræft. Men alt med måde, naturligvis. For meget koffein gør os irritable, rastløse og anspændte og giver hjerteuro og søvnforstyrrelser.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266