Tilbage til analyseoversigten

Vi forventer flere fairtrade-varer

8. marts 2013
Forbrugerne forventer sig flere fairtrade-varer i butikkerne i de kommende år. En betydelig del af danskerne har tillid til mærket. Der er dog færre forbrugere, der køber fairtrade-mærkede varer end de Ø- og Svane-mærkede varer.

Vi forventer flere fairtrade-varer i butikkerne

Mere end hver anden dansker forventer flere fairtrade-varer i dagligvarebutikkerne i de kommende år. Næsten ingen forventer en tilbagegang i antallet af disse varer.

De fleste danskere forventer at der kommer flere fairtrade-varer i butikkerne i de kommende år.

Overvejende tillid til fairtrade-mærket

2 ud af 3 danskere har ”stor” eller ”nogen” tillid til at varer mærket med fairtrade-mærket er produceret efter særligt høje standarder, både når det gælder aflønningen af arbejdere eller bønder, ligeså vel som når det gælder særlige hensyn til miljø. En mindre gruppe udtrykker på 10 pct. udtrykker direkte ”ingen tillid”.

”I hvilken grad har du tillid til, at varer med Fairtrade-mærket er produceret efter særligt høje standarder, når det gælder aflønningen af arbejdere/bønder og hensyn til miljø?” Kun 1 ud 10 svarer ”ingen tillid”.

Flest køber regelmæssigt varer med økologimærket

1 ud af 3 danskere køber regelmæssigt varer med fairtrade-mærket. Det placerer mærket langt foran ”Dyrenes beskyttelse”-mærket, men også et godt stykke efter både Ø- og Svane-mærket.

”Køber du regelmæssigt dagligvarer med et af følgende mærker?” Flest svarer ”ja” til indkøb af økologi-mærket.

  • Vidste du, at:

    Miljøbeskyttelse er en central del af Fairtrade Mærket. Der arbejdes hele tiden på at forbedre nærmiljøet for bønder og plantagearbejdere. Kilde: fairtrade-maerket.dk.

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen omfatter 1015 respondenter, den er gennemført i uge 05, 2012, og respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi. Undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266