Tilbage til analyseoversigten

Vi fravælger øko-juletræet

21. juni 2011
Mere end tre ud af fem skal have et juletræ. Halvdelen af dem siger, at juletræet ikke skal være økologisk. Rigtig mange ved ikke, om juletræet med sit pynt skal være miljøvenligt i 2010

Juletræet med sin pynt

12 pct. af dem, der skal have et juletræ, regner med at købe et økologisk
Tre ud af fem (64 pct.) svarer, at de tror, at de køber et juletræ i år. Kun 12 pct. af dem tror, at de vil købe et økologisk juletræ. Hvis det holder stik, vil cirka en halv gang flere vælge det økologiske træ i 2010 i forhold til sidste år. Hver anden af dem, der svarer, at de vil købe et juletræ i år, vil ikke købe et økologisk et af slagsen. Mere end hver tredje (36 pct.) ved ikke, om de vil købe et miljøvenligt juletræ.

Høj indkomst betyder juletræ i stuen

Tre ud af fire med høj indkomst skal have et juletræ
Næsten tre ud af fire (73 pct.) af dem med høj personlig indkomst svarer i undersøgelsen, at de tror, de vil købe et juletræ i 2010. Knap tre ud af fem af dem med lav eller mellem personlig indkomst (henholdsvis 57 og 61 pct.) svarer det samme.
  • Vidste du, at:

  • Fakta og yderligere oplysninger

    1.016 respondenter deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 45, 2010. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi, og undersøgelsen kan betragtes som repræsentativ for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.