Tilbage til analyseoversigten

Vi gider ikke skæve gulerødder og single-bananer

27. september 2013
Danskerne har deres præferencer, når de lægger frugt og grønt i indkøbskurven. Singlebananen og den skæve gulerod er eksempelvis ikke noget, som kan friste særlig mange.

Frugt i løsvægt giver mulighed for en blandet pose

Når man spørger danskerne, hvorfor de køber frugt i løsvægt, er grundene vidt forskellige. Flest gør det for at få forskellig slags frugt med hjem. Mange for at mindske madspildet og en hel del for at undgå de stødte og plettede frugter.

Uattraktive singlebananer

Kun 2 pct. af dem, som køber bananer i løsvægt, samler sig en stak af singlebananer, som er blevet flækket fra klaser. Hele 41 pct. tager altid en stor klase og knækker bananer af indtil det rette antal er nået.

Vi er bange for at få trykkede bananer

Derfor fravælger 40 pct. at købe singlebananerne. Næsten ligeså mange (38 pct.) fravælger de afknækkede bananer, fordi de foretrækker en klase fremfor enkelte.

Lige gulerødder er i høj kurs

6 ud af 10 (62 pct.) danskere foretrækker lige gulerødder fremfor skæve. Næsten hver fjerde dansker (23 pct.) har endda lagt en pose gulerødder tilbage i grøntafdelingen, fordi han/hun synes, at de var for skæve eller uens i størrelsen.

Slatne agurker - nej tak!

At agurken er fast er det allervigtigste for langt de fleste danskere.
  • Vidste du, at:

    Bananer indeholder ca. 74% vand,  23% kulhydrater, 1% proteiner, 0,5% fedt, og 2,6% fibre alt efter modenhed og vækstbetingelser (Kilde: Wikipedia.com).

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen omfatter 1.009 respondenter og er gennemført i uge 19, 2013. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi og undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.